Turen til Mongolia
D. 18.08 - 04.09 2004Turen til Mongolia må siges at være alle tiders tur, både hvad angår fiskeri, og ikke mindst naturen, som var storslået. Dette siger jeg selvom jeg blev syg derude af en mavevius så jeg spiste ikke i 5 dage, og måtte til lægen, men sådan en hænger ikke på træerne ude i ødemarken, så jeg måtte vente til vi kom til hovedstaden Ulaanbaatar, han gav mig 400 ml. drop, og jeg kom på højkant igen.

Først 21/2 dag i Beijing hvor vi så den kinesiske mur, den himmelske fredsplads og den forbudte by. Så tog vi den Transsibirske jernbane og kørte ca. 1800 km. til Ulaanbaatar, det tog 34 timer.

Så i bil til vores Tour camp KHAAN KHERLEN en bil tur på 4,5 timer. Campen lå på en slette ca.2000 m.o.h med elven lige neden for. Her var vi i 11 dage med et afstik på 2 dage i ødemarken, 6 timers kørsel nordpå. En barsk natur, med træer der var afbrændt af lynnedslag. Om natten var der 2 mongoler og Per Arne fra Lillehammer, den sidste med en hel fl. Whisky, der holdt vagt med geværer p.g.a. bjørne, vildsvine og ulve,

Vi skulle have være med den transsibirske jernbane tilbage til Beijing, vi valte at flyve, og derved få en ekstra dag i Beijing.


Klik her for at se billederne fra Mongolia